1246903224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noniin ja kuten kuvasta näkyy jälleen on häplätty uusinta Ruokamaalimaa :D En voinut vastustaa testata tätä reseptiä, kun vaikutti niin simppeliltä mutta herkulliselta. Ja siis. USKOMATTOMAN IHANAA. Enempää en kehtaa ylistää. Taianpa tehä jonku muksun synttäreille tämmösen mut eri versiona, on nimittäin hurjan helppo ja nopea, mutta maussaan yhtä hyvä kuin perustäyskärikin. Eikä tarvi vaivata päätään mousseilla ja koristeilla ;) Vähällä vaivalla kaunista ja namia! Tällä juhlistettiin tuunattua leikkimökkiä, jossa nautittiin iltakaffet :)

Pohja:

3 munaa

1.5 dl sokeria

1 dl pottujauhoja

2 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia (laitoin vaan puoli että maistuis muukin ku kaneli)

puoli tl kaardemummaa

Lisäksi: 1.5 litraa manssuja (mulla oli litra ja lisäksi mustikoita pari dl)

1.5 dl sokeria (van.sokeria)

1 prk vaniljarahkaa

4 dl kermaa

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti vaahtoon. Paista 225 asteessa 5-8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
  • Perkaa mansikat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Lisää sokerin (laitoin 1 dl)kanssa kulhoon ja anna mehustua puolisen tuntia.
  • Vatkaa kerma ja (puoli dl) sokeri vaahdoksi. Lisää vanilijarahka ja tarvittaessa van.sokeria.
  • Leikkaa torttulevy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita kulhon pohjalle mansikoita, kermaseosta, kakkulevyä vuorotellen(kostutin himpun mansikkamehulla, ei pakko, koska mansikat ovat mehustuneet). Päällimmäiseksi kermakerros, jonka voit koristella jos haluat.
  • Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

 

1246903916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e