Näitä oli kanssa synttäreillä. Tein vähän niinkuin lapsia ajatellen, mutta maistuivathan nuo aikuisillekin. Omasta mielestäni täyte ois voinut olla tulisempaa. Joo ja ohje on Kotivinkistä.
Taikina:
25 g hiivaa
2.5 dl maitoa
1 muna
50 g maitorahkaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
7-8 dl v.jauhoja (tein osittain sämpyläjauhoista)
75 g marg/voi
Täyte:
200 g jauhelihaa (saa olla enempi, ainakin 300 g)
1 sipuli/tai pala purjoa
2-3 rkl tomaattipyrettä (laitoin ihan vaan ketsuppia)
2 tl pizzamaustetta/oreganoa (laitoin yrttisekoitusta)
reilu puoli tl suolaa
nippu ruohosipulia (en laittanut kun meidän ipanat ei tykkää sipulista;)
mustapippuria (lisäksi maustoin jauhelihaa grillimausteella, paprikalla ja aromisuolalla)
+minä laitoin lisäksi mozzarella pieniä palloja kuutioituina.
Voiteluun 1 muna
Koristeeksi unikonsiemeniä
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, rahka ja mausteet.
- Nypi pehmyt rasva ja jauhot sekaisin, lisää maitoseos ja vaivaa taikinaksi.
- Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Tee sillä aikaa täyte, ruskista j.liha ja sipuli kypsäksi ja mausta.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahtia ja kauli molemmat palat ohueksi (3-4 mm) levyksi.
- Laita toiselle levylle sopivin välimatkoin täytettä n. 2 tl (laitoin enempi). Voitele taikinalevy täytekasojen ympäriltä (siis jos kehtaat, minen kehannut ja ihan hyvin pysyivät kiinni). Nosta toinen levy päälle kanneksi ja painele tiiviisti.
- Ota piparimuotilla paloja niin, että täytekasa on muotin keskellä. Painele reunat vielä kiinni, pistele täytekasojen päälle ilmareiät, voitele ja koristele nyytit.
- Anna kohota hetkisen ja paista uunissa 200-225 asteessa n. 10-12 minuuttia.
- Lapset tykkäs näistä erityisen paljon- ja taas voi soveltaa, laittaa täytteeksi mitä mieli tekevi :)
Kommentit