737806.jpg

Näitä oli kanssa synttäreillä. Tein vähän niinkuin lapsia ajatellen, mutta maistuivathan nuo aikuisillekin. Omasta mielestäni täyte ois voinut olla tulisempaa. Joo ja ohje on Kotivinkistä.

Taikina:

25 g hiivaa

2.5 dl maitoa

1 muna

50 g maitorahkaa

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

7-8 dl v.jauhoja (tein osittain sämpyläjauhoista)

75 g marg/voi

Täyte:

200 g jauhelihaa (saa olla enempi, ainakin 300 g)

1 sipuli/tai pala purjoa

2-3 rkl tomaattipyrettä (laitoin ihan vaan ketsuppia)

2 tl pizzamaustetta/oreganoa (laitoin yrttisekoitusta)

reilu puoli tl suolaa

nippu ruohosipulia (en laittanut kun meidän ipanat ei tykkää sipulista;)

mustapippuria (lisäksi maustoin jauhelihaa grillimausteella, paprikalla ja aromisuolalla)

+minä laitoin lisäksi mozzarella pieniä palloja kuutioituina.

Voiteluun 1 muna

Koristeeksi unikonsiemeniä

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, rahka ja mausteet.
  • Nypi pehmyt rasva ja jauhot sekaisin, lisää maitoseos ja vaivaa taikinaksi.
  • Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Tee sillä aikaa täyte, ruskista j.liha ja sipuli kypsäksi ja mausta.
  • Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahtia ja kauli molemmat palat ohueksi (3-4 mm) levyksi.
  • Laita toiselle levylle sopivin välimatkoin täytettä n. 2 tl (laitoin enempi). Voitele taikinalevy täytekasojen ympäriltä (siis jos kehtaat, minen kehannut ja ihan hyvin pysyivät kiinni). Nosta toinen levy päälle kanneksi ja painele tiiviisti.
  • Ota piparimuotilla paloja niin, että täytekasa on muotin keskellä. Painele reunat vielä kiinni, pistele täytekasojen päälle ilmareiät, voitele ja koristele nyytit.
  • Anna kohota hetkisen ja paista uunissa 200-225 asteessa n. 10-12 minuuttia.
  • Lapset tykkäs näistä erityisen paljon- ja taas voi soveltaa, laittaa täytteeksi mitä mieli tekevi :)