870171.jpg

Alun perin katsoin reseptin tähän Kotiliedestä. Alkuperäinen ohje vaikutti kuitenkin sen verran työläältä, että tein tämän muuntaen kahta eri reseptiä. Tässä alla on alkuperäinen ohje, perässä sit oma 'helpompi' versioni.

10-12 annosta

1 dl vettä

2 dl sokeria

3 keltuaista

1 rkl tummaa rommia

0.5-1 tl kanelia

3 dl mustaherukkasosetta

5 dl kuohukermaa

  • Kiehuta vesi ja sokeri kattilassa. Vatkaa lämpimässä vesihauteessa keltuaiset vaahdoksi. Lämpötila ei saa olla liian kuuma ettei keltuaiset ala kypsymään.
  • Kaada lämmin sokeriliemi keltuaisten joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa koko ajan kunnes seos paksuuntuu ja sakenee. Jäähdytä seos.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se rommilla ja kanelilla.
  • Sekoita marjasose munavaahtoon ja nostele sekaan kermavaahto.
  • Kaada seos vuokaan ja jäädytä pakkasessa yön yli.

Oma muunnos:

3 munaa

3 dl kermaa (flora vispi)

1 tl vanilijasokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

0.5 tl kanelia

1 rkl mustaherukalikööriä

Noin 2.5 dl mustaherukkasosetta (laitoin sitä tekemääni hilloa)

  • Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa keltuaiset, tuorejuusto ja sokeri vaahdoksi.
  • Vatkaa kerma ja vanilijasokeri vaahdoksi. Mausta liköörillä ja kanelilla.
  • Yhdistä vaahdot hyvin. Keltuaisvaahtoon kerma, lopuksi valkuaisvaahto. Lisää lopuksi marjasose hyvin sekoittaen.
  • Laita seos vuokaan (esim. voi olla silikoninen kakkukupukin jollei oo 'virallista' jäädykevuokaa) ja anna jäätyä pakkasessa yön yli.
  • Ota jäädyke vuoasta noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kermisruusukkeilla, marjatertuilla tms..