Nämä keksit on mun lemppareita. Helppo tehdä ja maistuu aina! Reseptiä on kiva kokeilla erilaisilla suklailla, maitosuklaalla ja vaikkapa cappuccinosuklaalla. Tällä reseptillä tulee n. 36 kpl pienempiä tai 24 kpl isoja keksejä. Kuva on taas törkeä kun kamerapuhelin on edelleen sökö.

591120.jpg

Taikina:

125 g voi/marg

reilu 1 dl fariinisokeria

1.5 tl vanilijasokeria

1 muna

0.5 tl suolaa

2.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

160 g valkosuklaata tai levy muuta suklaata rouhittuna

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit, lisää muna.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää ne suklaarouheen kanssa taikinaan.
  • Tee taikinasta pieniä palloja ja painele ne litteiksi leivinpaperille.
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 10 min tai kunnes ovat kullanruskeita.
  • Vinkki! Halutessasi voit jättää pienen määrän suklaarouhetta koristeluun. Paina muutamia hippuja keksin pinnalle ennen paistoa, ovat sitten 'aidompien' cookiessien näköisiä.