1099689.jpg

Enpä ookkaan tainnut ennen tehdä kuivaa kakkua johon ei tulisi kananmunaa. Tämän ohjeen bongasin Jennyltä, ja viehätyin oitis ohjeesta. Tosi helppo ja nopsa tehdä, koska ainekset vaan sekoitetaan yhteen, ei tartte vispata ja vatkata kauheesti mitään. Toisekseen tähän tulee rommirusinarahkaa, joka on kyllä nyt kaikkien huulilla! Pakkohan tätä oli kokeilla, ja oli kyllä makoisaa kakkua ja tosi Jouluista! Kiitos vaan Jennylle reseptistä :) Ps. Raaka taikina muistutti aika tavalla piparkakkutaikinaa, meilläkin lapset kilpaa halusivat maistella, ja mies kans ;))

Rommirusinakakku:

1 prk rommirusinarahkaa

1 dl maitoa

1 dl siirappia

2 dl sokeria

1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl kanelia (minä laitoin 3 tl piparkakkumaustetta missä oli kyseisiä mausteita ja lisäksi kaardemummaa)

1 tl leivinjauhetta (minä laitoin 1.5 tl kun en oikein luottanut että kakku nousee ilman munia :0)

200 g sulatettua voita (laitoin puolet voita ja puolet margariinia)

6 dl vehnäjauhoja

2 dl suklaarusinoita (laitoin sellasen karkkirasiallisen, en mittonut)

+ lisäsin 1 tl vanilijasokeria, niinku laitan kaikkeen mihin voi, en tiiä miksi..;)

  • Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se (saapi olla aika reilunkokoinen ainakin se 22 halkaisijaltaan. Mulla on tuo iso sydän, oli sopiva määrä siihen)
  • Sekoita taikinan aineet keskenään, lopuksi suklaarusinat.
  • Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunti.