Tosiaan kummi-pojallain on huomenna rippijuhlat ja mut pestattiin tekemään täytekakut. En oo tehnyt kakkuja pitkään aikaan, siis kokonaan ite. Viimeksi kun on ollut juhlia niin äiti on tehnyt ainakin kakkupohjat, paitsi äidin synttäreille taisin tekaista lakkakakun ite... Ei voi muistaa. No, eilinen päivä menikin urakoidessa kakkupohjia. Viis erilaista versiota tein, tämä alla oleva kakku on harjottelukakku joka on jo tuhottu :D Siis aamulla koristelin, ekaa kertaa kokeilin tuota koripunosta ja sen se on näköstäkin. Mutta yllättävän äkkiä sitä oppii tekemään, tosi hyvä on tuo Wiltonin tylla ei voi muuta sanoa. Tein siis yhen 2 munan kakkupohjan, kaks kolmen munan, yhen kuuden ja yhen seittemän munan kakkupohjan. Tää on tehty aika pieneen sydänvuokaan, johon just tuo kolmen munan pohja mahtui. Välissä on marianne-täyte ja vadelmamoussetäyte. Päällä kotimaisia tuoreita mansikoita, kiille ja wienercruchia.

665603.jpg

3 munan pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl pottujauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot yhteen ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti esim. nuolijalla tai kapustalla sekoittaen. Taikinan tulisi olla kuohkeaa ja paksua.
  • Voitele täytekakkuvuoka ja jauhota se mannaryyneillä/korppujauhoilla. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista 175 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia. Älä aukaise uuninluukkua kuin vasta ihan loppuvaiheessa jos pakko, muuten tulee pannukaakkua!

Täyte 1.

1 pss vadelmamousseaineksia ja 1.5 dl maitoa

vadelmia noin 1.5-2 dl

3 liivatetta ja tilkka mansikkamehua

  • Tee mousse paketin ohjeen mukaan ja anna vetäytyä jääkaapissa n. puoli tuntia.
  • Sekoita moussen joukkoon vadelmat. Tee liivateseos ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon. Jos seos vaikuttaa liian löysältä pidä sitä hetken aikaa kylmässä ja laita sitten täyte kakkuun.

Täyte 2.

2.5 dl kermaa

2 tl vanilijasokeria

sokeria maun mukaan

1 prk ranskankermaa

1/2 prk vanilijatuorejuustoa

1 pss mariannecrunchia

2 liivatetta ja tilkka vettä

  • Vatkaa kerma ja sokerit kunnon vaahdoksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja makeus! Lisää lopuksi liivateseos ja lätki kakun väliin.

665657.jpg

Tässä vielä kuva kolmen munan pohjasta jonka tein irtopohjavuokaan, olisiko ollut 18-20 se ympärys, mun mielestä tosi pieni mutta tää justiinsa meni siihen jottei tursunnut yltä.