1270301.jpg

Tässäpä meidän perheen rupskut eli Runebergin tortut. En oo aiemmin tainnut koskaan näitä tehdä, kun en oo välittänyt kaupan versioista. Töissä piti sitten leipoa ja olivat niin hyviä, et piti tehdä satsi kotiinkin. Tällä ohjeella tulee meheviä ja maukkaita isohkoja torttusia 14 kpl. Tein muffinipellille ja kaksi 'ylijäänyttä' amerikan muffinivuokiin. Nousivat hyvin ja pysyivät kuosissaan. :)

Ohje: 

200 g voi/marg.

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 munaa

1.5 dl keksimuruja (mulla oli Lu bastonge ja appelsiinipipareita, njam)

0.5 dl mantelijauhetta

2.5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa

löräys manteliaromia

Kostutukseen käytin aikuisille Helmi Amanda mantelilikööriä vedellä lantrattuna

ja lapsille Hartwallin omenalimsaa sellasenaan. Päällä vattuhilloa ja tomusokerikuorrutetta.

  • Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen sekaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää niitä kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Löträytä lopuksi tömpsy manteliaromia. Maista ja lisää aromia tarvittaessa.
  • Paista uunissa 175 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä.
  • Kostuta ja koristele tortut. Mussuta massuun!