Chocomumin sivuilla oli ihana kakku. Koska oli tulossa harvinaisia vieraita halusin tehä valkosuklaasta jonkin ihkun kakkusen, ja siihen tietty tuoreita mansikoita. Kakku on ihan lonkalta vedetty, siitä tehty mitä jääkaapissa oli, ajatus kakusta vaan lähti Marian kevytkakusta. Tää on kaukana kevyestä ;)

728178.jpg

Pohja:

200 g kaurakeksejä

100g margariinia

Väliin:

Ohut kerros mustikkamarmelaadia

Täyte:

1 prk Flora vispiä

2 tl vanilijasokeria

sokeria maun mukaan

0.5 dl vanilijakreemijauhetta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

puolen sitruunan mehu

250 g mansikoita

Päälle:

Puoli kiloa mansikoita

1 dl vettä

0.5 dl hyytelösokeria

sokerihelmiä (jos tahtoo)

  • Murskaa keksit ja sulata rasva. Yhdistä ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle.
  • Sivele marmelaadia ohuelti pohjan päälle.
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sokerit. Sulata suklaa. Yhdistä kermaan kreemijauhe, tuorejuusto, ranskankerma ja suklaa.
  • Kiehauta kasarissa sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. Anna jäähtyä sen aikaa kun pienit mansikat. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi mansikat. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 5 tuntia tai yön yli.
  • Koristele mansikoilla ja kiilteellä, tai miten ite haluat. On ihan sairaan hyvää!!