1873019.jpg

Ullan unelmien kirjassa oli tehty ihkusia amppareja. Myös Mira Caramelli-cakes blogista oli vääntänyt näitä, piti sitten minunkii kokeilla onnistuuko. Ensimmäinen pörriäinen oli ihan kauheen huono, ei ollenkaan kuvauskelpoinen! Mutta sen jälkeen homma alkoi sujua ja näit tuli sitten parisenkymmentä liukuhihnatyöskenelynä. Haastavaa hommaa tällaselle räppäkäpälälle, tosiaankin! Ampiaiset on ihan vaan marsipaania. Edelleenkään en tiiä onko mustaa marsipaania/sokerimassaa olemassaan, eli piti värjätä vähän jotta sai nuo raidat yms tehtyä. Myös siivet värjäsin valkoisiksi ja töpötin päälle vielä helmiäistä.

1873026.jpg

Näistä leivoksista tuli tosi hyviksiä! Tällä ohjeella teen yleensä pellillisen piirakkaa. Leivoksia tuli n. 25 kpl.

Pohja:

6 dl porkkanaraastetta

4 munaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

2 tl kanelia

100 g sulaa voita.

  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon.
  • Lisää sitten raaste ja rasva, sekoita nopeasti ja kaada uunipannulle leivipaperin päälle. Tai mikäli teet leivoksia niin notele taikinaa lusikalla muffinivuokiin. Jos tykkäät korkeammista niin laita vuoat muffinipellille, eivät pääse leviämään vaan nousevat !!
  • Paista 200 asteessa keskitasolla n. 15-20 min.

Kuorrute:

60g voi/marg sulana

120 g sulatejuustoa (maustamaton)

n. 250-300 g tomusokeria

3 tl vanilijasokeria

  • Notkista sulatejuusto. Lisää rasvaa ja tomusokeria koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Lisää v.sokeri ja loput rasvat. Lisää tomusokeria niin kauan että seos on tarpeeksi paksua pysyäkseen pohjan päällä hyvin. Saa siis olla aika paksua.
  • Koristele manteli -tai pähkinärouheella, nonparelleilla tai strösseleillä. Tai vaikkapa ampiaisilla :)
  • Herkuttele hyvin jäähtyneenä tai kylmänä!