1063269.jpg

Tällaista herkkua tein tänään jälkkäriksi. Ihan vaan siksi, että on vapaata! Ohje on tuttu Köyhistä Ritareista. Mulla sattui olemaan paketti vanilijahalvaa jääkaapissa, niin halusin kokeilla sitä. En tiennyt mitä tehä, ja tää ohje tuli mieleen sitten. Tosi helppo ja nopea ohje onkin. Maistoin vähän tuota halvaa, eikä se mun suuhun järin herkulliselta maistunut. Jotenkin se kuitenkin sopi tähän, tykkäsin. Lapset suorastaan hinkuivat lisää. Ehkä yks osatekijä on noi piparit. Käytin Annasin appelsiiniversiota, aivan ihkuihania!!

Tässä siis ohje:

2 dl kuohukermaa (+ 1 tl vanilijasokeria)

150 g vanilijahalvaa

8-10 kpl pipareita murustettuna+saman verran koristeluun

1 l vanilijajädeä

  • Vaahdota kerma, notkista jäätelö eri astiassa. Murustele joukkoon halva ja piparit, lopuksi kermavaahto. Annostele vuokiin tai isompaan vuokaan. Anna jähmettyä ainakin pari tuntia, tai tee vierasvaraksi hyvissä ajoin.
  • Koristele kuten haluttaa, piparimurulla ja vaalealla siirapilla esimerkiksi.

Minusta tuon halvan voi aivan hyvin jättää poiskin. Lisätä tähän vaikkapa karpaloita ja karpalokastiketta, tai appelsiinituorejuustoa ja appelsiinipaloja. Kannattaa kokeilla, nopeaa ja ihanaa! :D

Juu ja tuo enkelijuttu piti laittaa ylempään kuvaan, kun sopi niin väreihin ja sen tänään hankin, on siis ovikoriste, tai käy taulun virastakin!

1063282.jpg