Rakastan kaaliruokia, ja etenkin tätä kaalipataa. Ohje on varmaan aika tavanomainen, mutta minä en oo paljoa muuta käyttänyt kun tää on niin hyvä.

573479.jpg

Kaalipata:

n. kaksi kiloinen kaali (tai isompi)

  • Pilko kaali pieniksi paloiksi ja keitä suolavedessä n. 20-30 minuuttia eli sen ajan kun paistat jauhelihaa. Vettä sen verran että kaalit peittyy ja pari teelusikallista suolaa.

n. 400 g nautasika jauhelihaa tai mistä tykkää

pari pientä sipulia

mausteita maun mukaan

  • Paista jauheliha ja sipuli, mausta (minä laitoin paprikajauhetta, grillijauhetta, jauhelihamaustetta, mustapippuria, ripaus suolaa)

Pari porkkanaa

2 dl kevyt kermaa tai flora kevyt ruokavalmistetta

n. 2 rkl siirappia

n. 3 dl lihalientä

2 dl puuroriisiä

  • Pilko porkkana pieniksi paloiksi. Lisää pataan kaalit, porkkanat ja riisi.
  • Sekoita ruokakerma joukkoon, ja lihaliemi. Mausta siirapilla.
  • Hauduta pataa uunissa 200 asteessa noin kaksi tuntia. Lisäile vettä jos näyttää että pata kuivuu liikaa.
  • Nauti esimerkiksi puolukkahillon kanssa.