Rakastan kaaliruokia, ja etenkin tätä kaalipataa. Ohje on varmaan aika tavanomainen, mutta minä en oo paljoa muuta käyttänyt kun tää on niin hyvä.
Kaalipata:
n. kaksi kiloinen kaali (tai isompi)
- Pilko kaali pieniksi paloiksi ja keitä suolavedessä n. 20-30 minuuttia eli sen ajan kun paistat jauhelihaa. Vettä sen verran että kaalit peittyy ja pari teelusikallista suolaa.
n. 400 g nautasika jauhelihaa tai mistä tykkää
pari pientä sipulia
mausteita maun mukaan
- Paista jauheliha ja sipuli, mausta (minä laitoin paprikajauhetta, grillijauhetta, jauhelihamaustetta, mustapippuria, ripaus suolaa)
Pari porkkanaa
2 dl kevyt kermaa tai flora kevyt ruokavalmistetta
n. 2 rkl siirappia
n. 3 dl lihalientä
2 dl puuroriisiä
- Pilko porkkana pieniksi paloiksi. Lisää pataan kaalit, porkkanat ja riisi.
- Sekoita ruokakerma joukkoon, ja lihaliemi. Mausta siirapilla.
- Hauduta pataa uunissa 200 asteessa noin kaksi tuntia. Lisäile vettä jos näyttää että pata kuivuu liikaa.
- Nauti esimerkiksi puolukkahillon kanssa.
Kommentit