827483.jpg

Tämä torttunen on muunnos, tehty siitä mitä löytyi jääkaapista. Ohjetta en oo ottanut mistään, omasta päästä kokeilin. Näitähän on helppo muuntaa maun mukaan. Tää ei oo mikään maailman äkkimakein kakku. Aika raikasta, mutta erittäin hyvää, ainakin Sirun mielestä!;)

Pohja:

200 g keksimurua (mulla kauraa ja digestiveä)

100 g marg

  • Hienonna keksit ja sulata rasva. Yhdistä ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

3 dl (tai purkillinen) flora vispiä

2 tl vanilijasokeria

sokeria maun mukaan

2 prk metsämarjajogurttia (mulla oli perinteinen, sellanen pinehkö prk)

1 prk kuningatar-'tuorejuustoa'

1 prk ranskankermaa (voi jättää poiskin)

marjoja, mansikoita 250 g, 1.5 dl vattuja, saman verran mustikoita

8 liivatetta+vesitilkka

Päälle:

Vadelmia (mulla oli villejä vaan)+pari pensasmustikkaa koristeena ja varpu :D

Kiille (mun kiillettä oli liika vähän, eli pitäisi tehdä jos sen haluaa niin että 4dl vettä ja 2 dl hyytelösokeria)

  • Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää muut aineet ja marjat. Liota liivakkoja noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta sitten vesitilkka ja sulata siihen lionneet liivakot. Anna jäähtyä hetken. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Laita täyte pohjalle ja anna jähmettyä yön yli.
  • Korestele kakku vadelmilla (tai muilla marjoilla), tee halutessasi kiille.