Tää on tehty samalla kaavalla kuin baileyskakku. Mutta eri variaationa. Toimii mahtavasti näinkin, kiva kokeilla eri makuja kun vaihtelu aina virkistää ;)
POHJA:
200 g LU Bastonge-keksejä
75 g marg.
TÄYTE:
1 dl mantelilikööriä
4 liivatelehteä
2.5 dl tomusokeria
4 tl vanilijasokeria
1 prk flora vispiä
1 prk mascarponejuustoa
1 prk vanilijatuorejuustovalmistetta
1 pieni dajm-patukka
- Sulata voi ja hienonna keksit. Yhdistä ja taputtele irtopohjavuokaan.
- Liota liivakkoja kylmässä vedessä ainakin 10 minuuttia. Kiehauta likööri ja sulata siihen liivakot. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi vanilijasokerin kanssa. Murskaa dajm pieneksi muruksi ja lisää sekaan.
- Notkista ja yhdistä juustot. Lisää tomusokeri hyvin sekoittaen. Kaada likööri-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen lopuksi kermavaahto varovasti käännellen.
- Lisää täyte pohjalle ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua kylmässä useita tunteja tai yön yli. Koristele.
Kommentit