937531.jpg

Tää on tehty samalla kaavalla kuin baileyskakku. Mutta eri variaationa. Toimii mahtavasti näinkin, kiva kokeilla eri makuja kun vaihtelu aina virkistää ;)

POHJA:

200 g LU Bastonge-keksejä

75 g marg.

TÄYTE:

1 dl mantelilikööriä

4 liivatelehteä

2.5 dl tomusokeria

4 tl vanilijasokeria

1 prk flora vispiä

1 prk mascarponejuustoa

1 prk vanilijatuorejuustovalmistetta

1 pieni dajm-patukka

  • Sulata voi ja hienonna keksit. Yhdistä ja taputtele irtopohjavuokaan.
  • Liota liivakkoja kylmässä vedessä ainakin 10 minuuttia. Kiehauta likööri ja sulata siihen liivakot. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi vanilijasokerin kanssa. Murskaa dajm pieneksi muruksi ja lisää sekaan.
  • Notkista ja yhdistä juustot. Lisää tomusokeri hyvin sekoittaen. Kaada likööri-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen lopuksi kermavaahto varovasti käännellen.
  • Lisää täyte pohjalle ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua kylmässä useita tunteja tai yön yli. Koristele.