954242.jpg

Minä erehdyin ostamaan granaattiomenaa, kun sitä oli K-kaupoissa tarjouksessa. Ikinä en oo maistellut, enkä siis osannut mitään odottaakkaan. Koitin googlettaakin jotain ohjeita minne tätä ois tullut, mutta niitä ei ollut kuin pari, ja nekin oli lähinnä koristeluun. Julien ruokaohjeista kuitenkin bongasin yhen salaatin, minne oli näitä syyetty. Piti siis alkaa vääntään salaattia iltapalaksi ja huomiseksi evääksi. Noh, salaatista ei tosiaan tullut yhtään sellaista kuin Juliella, mutta sieltä se ajatus lähti! ;0)

Tähän keitin munia ja sydänmakaroonia. Sitten revin apinanraivolla jääsalaatin riekaleiksi (kivaa terapiaa muuten, työpäivän jälkeen hauskaa kun saapi purkaa työärtymystä/ veetystä sallaattia repimällä...:). Pilkoin kurkkua ja tomaattia sekaan. Sitten vielä keltaisia luumuja makeutta tuomaan. Kanan fileepalat pienemmiksi lohkareiksi (valmiiksi paistetut of course ettei tuu salmonellaa ..... )<- siis ei raakaa vaan kypsää juu :D. Seuraavaksi tein tuttavuutta sen g.omenan kans. Koitin haistella että oisko se kypsä (mistä sen muuten tietää jos ei se hetsku tuoksu????) mut en saanut mitään hajuja irti. Noh, päätin ottaa punasimman ja halkaisin sen kahtia. Sitten vaan kaivamaan siemeneitä. OIIIIH kun esteetikon silmiä taas hiveli, niin kuin pieniä rubiineja!! Mutta voih, kulinaristin suu ei mitenkään ihastunut näihin kivenkökkäreihin. En tiiä oliko ne sitten raakoja, siis et jos ne vaikka maistuu kypsinä mielettömän herkuilta, ne siemenet siis. Aikas kirpsakoita olivatten. Kun en sitten kamalasti kehannut niitä siemeniä holovata tuohon muutenniin herkulliseen salaattiin, niin laitoin vielä rasvatonta raejuustoa tuomaan makua ja näköä. Munat suolasin kevyesti ja mustaapippuria pikkasen pintaan. Jeesjees, siinäpä se sitten olikin. Oikein mukavalle maistui paitsi niitä kiviä ei voi kyllä kovin kehuskella.

954269.jpg

No sitten minulle voisi joku ihanainen immeinen siellä antaa apuja, kun nuita omenia granaattiversiona vielä ois, että mitä niistä vois muuta tehä, ja että kauanko kannattee ootella että kypsyy ne. Pehmeneekö ne kun kypsyvät, oli kyllä aikas kovia tapauksia?? Oisko jotain jälkkäri tai leivontavinkkiä mihin oisitta joku törmänny tai kokeillu tai ite kehitellyt??