Pitihän meidänkin jotenkin saaha missattu halloveeni korvattua. Tytöillä ei ollut tekemistä, niin löin marsipaania pöytään ja sanoin että nyt ötököitä ja matoja muovaamaan! Edellisenä iltana hyytymään tehtyyn turkinpippurikakkuun saatiin sitten kivoja mörmejä sitä koristamaan. Samalla sunnuntaina juotiin mummon synttärikahvit, joten ajoitus oli tosi passeli! Tytöt antoivat kakulle nimeksi haamumaa-kakun. Turkinpippurikakku on erilainen kuin aiemmin tekemäni. Tämän ohjeen löysin Muffariinalta, joka oli löytänyt se Pauliinalta. Anteeksi hämärä otos, oli pimeää jo!

1039931.jpg

Pohja:

200g kaurakeksejä

75g voita sulatettuna

 

Täyte:

1 pussi turkinpippurirouhetta + 1 dl vettä

200g vaniljatuorejuustoa

2 prk flora-vispiä

5 liivatelehteä

200g tummaa suklaata (käytin Fazerin sinistä, josta söin yhen rivin......;)

 

  • Tee kakku irtopohjavuokaan
  • Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon. Painele vuokaan tasaisesti.
  • Laita noin puolet turkinpippurirouheesta likoamaan n. 1dl vettä(muutamaa tuntia aiemmin)
  • Laita liivatteet kylmään veteen .
  • Vatkaa kerma,lisää joukkoon tuorejuusto.Sulata suklaa ja sekoita mukaan.
  • Ota turkinpippureitten likoamisvesi talteen. Lisää lionneet pippurit sekä loput rouheet turkinpippuripussista.
  • Kiehuta liotusneste ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä.
  • Lisää sitten liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään useaksi tunniksi tai yön yli.
  • Koristele haluamallasi tavalla.

Tän kakun mielenkiintoisuus oli tuo suklaan ja turkinpippurin yhdistelmä. Ihan toimiva joo, mutta tositosi makea. Kakkua meni kerrallaan pieni pala, ei yhtään enempää. Tästä riittää sen vuoksikin isolle porukalle. Ite tykkäsin enemmän aiemmin tekemästäni versiosta, lakun ja t.pippurin yhistelmästä. Mut sehän on makuasia!