Joo elis hienosti lähti ukkelin porukalla hirvestys käyntiin. Kaksi aikuista ja yksi vasa ensimmäisenä päivänä. Näin hyvin jos menee, niin loppuupi lyhyeen (*kieh kieh*), ainakin toivossa on hyvä elää...:)

Vasasta sit saatiin aivan mahtavaa sisäfilettä. Eilen tehtiin marinadi, jossa ensin suolasin ja mustapippuroin filepihvit. Sitten leikkasin pari salottisipulia renkaiksi. Lihojen päälle kaasin häränlihafondieta pikkasen, oliiviöljyä, soijaa ja hunajaa+kaljaa. Sitten kylmään yön yli marinoitumaan.

Seuraavana päivänä paistoin pihvit oliiviöljyssä niin että niihin tuli kaunis paistopinta. Sitten lätkin lihat uuniin kera lihaliemen ja maustepippurien. Kun lihat oli muhineet uunissa noin tunnit tein niille kasviskaverin-tässä alakuvassa paistan niitä pannulla, siksi kuvassa höyryää :)

948498.jpg

Elikkäs tässä on vaan pari porkkanaa, puolikas melko iso lanttu, yks iso kesäkurpitsa, palat selleriä ja palsternakkaa. Paistoin näitä ihan voissa :9, ripotin päälle vähän suolaa, sokeria ja mustapippuria. Sitten hunajaa ja häränliha-punaviinifondia. Tuoksut oli kerrassaan päihdyttävät :)) Sitten heitin koko hoidon lihojen päälle ja annoin kypsyä vielä tunteron. Eli kaks tuntia uunissa 200 asteessa ne lihat, tunnin vihannekset. Alla lopputulos. Vähän on hämärä kuva, mutta voi jestas että voi ruoka ollakin hyvää!!! Mummo oli vielä tehnyt tuoretta rieskaa, niin AVOT!

948496.jpg