1467004.jpg

Juu melkein meinasin etten laita koko kuvaa tänne, on aika huono ja pimeä otos. Tein viikonloppuna kakun, kun kavereita tuli ja laitettiin lätkä-studio pystyyn. Hieman myöhään sitten hoksasin kuvan näpätä, kyllä livenä oli paljon kauniimpi kakku, ja nuo orkideatkin oli ihanat mistä ei kyllä saa yhtään selvää tässä otoksessa. Mulla oli jo pitkään ollut tuo drinkkiseos etsinnän alla, vaan eihän täältä mitään noin erikoista löydy-kaupungista sitten bongasin ja piti sitten tätä Pullahiireltä löydettyä ihanuutta testata. Oli hyvää ja tosi raikasta kakkua, sopii kyllä kevään juhliin mainiosti (kunhan vaan vähä enempi satsaa kakun ulkonäköön, mulla tuli kiire!). Kiitos siis Pullahiirelle ohjeesta!

Pohja: 10 Digestiveä (Käytin samankokoisia Kantolan kaurakeksejä)

50 g voita

Täyte:

1 pussi Santa Maria Caipirinha Drink mix-seosta


200 g philadelphiajuustoa ( käytin creme bonjour maustamatonta)


3 dl kuohukermaa (käytin vispikermaa)


3 dl tomusokeria


1 rkl vaniljasokeria


½ rkl liivatejauhetta (laitoin 5 liivatelehteä ja hyydytin kakun jääkaapissa)


½ dl kylmää vettä (laitoin 2 limen mehun ja vettä)

  • Tee pohja, murusta keksit, sulata rasva ja yhdistä. Taputtele halkaisijaltaan n. 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta neste ja lisää siihen liivatteet, anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sekoita drink-mix, juusto ja sokerit. Lisää tähän seokseen liivatteet ohuena nauhana hyvin vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto.
  • Jos teet alkuperäisellä ohjeella, jäädytä kakkua n. 4 tuntia pakastimessa. Ota silloin kakku pois n. puoli tuntia ennen tarjoilua.
  • Jos teet minun mallin mukaan niin hyydytä jääkaapissa n. 4-5 tuntia.
  • Koristele hedelmillä tai marjoilla, tai tee lime-mehusta kiille!