1011187.jpg

Pippuri Prinsessan Kerttu oli tehnyt aivan mahtavan näköistä juustokakkua. En oo koskaan tehnyt sellasta uunissa, vaan näitä hyydykeversioita. Aattelin sitten kokeilla, kun se tosiaan vaikutti niin ihanaiselta ja ainesosiltaankaan ei liika vaativalta. En saanut siitä niin kaunista, mutta maku... todella todella pehmoista ja hyvää. Tein sitten lisukkeeksi vielä mansikka-vattukastiketta. Paseerasin sulaneet mansikat ja vatut siivilän läpi. Lisäsin vähän sokeria ja vanilijasokeri sekä vaaleeta siirappia. Tuli ihanan raikasta, ja kruunasi makunautinnon! Ohje kopsattu siis Kertun sivuilta vielä tähänkin:

Pohja:
noin 200 g digestivekeksejä
100 g margariinia

Ensimmäinen täyte:
2 pakettia (400 g) tuorejuustoa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria

Ylimpään kerrokseen:
4 dl ranskankermaa (vähempikin riittää, tulee tosi makeaa) tähän ei kannata kevyt versiota laittaa, kun ei välttämättä hyydy uunissa -> Laitoin kaks purkillista
1 rkl vaniljasokeria
1 dl siivilöityä tomusokeria

  •  Murenna keksit rikki ja sekoita margariinisulaan. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan ohueksi kakkupohjaksi. Pane pala foliota vuoan alle (vuoka vuotaa helposti uunissa).
  • Paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
    Notkista juusto.Sekoita joukkoon munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetulle pohjalle.
  • Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 35 minuuttia eli kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna jäähtyä.
  • Sekoita ylintä kerrosta varten ranskankerma, vaniljasokeri ja siivilöity tomusokeri. Levitä tortun päälle ja paista 180 asteessa 6-7 minuuttia niin, että pinta vähän jähmettyy. Anna kakun jäähtyä.

    Tarjoile kakun kanssa sitruunakastikketta tai masikkakastiketta. Kakku maistuu myös ilman kastikkeita ;D No, todellakin!!