Tämä ohje löytyi Maku-lehdestä. Kokeilin torttua Nuutin synttäreille ja oli kyllä nannaa! Suosittelen lämmöllä kaikille juustokakun ja mustikan faneille :)
Pohja:
2/3 pkt (130g) ruisdigestivekeksejä (tai normeja tai mitä nyt tykkää laittaa...)
50 g voita
Juustotäyte:
2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1 prk vanilijarahkaa
1.5 dl sokeria
puolikas vanilijatanko
4 munaa
Mustikkatäyte:
3-4 dl mustikoita
1.5 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
(1 rkl vettä)
- Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää muruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Sekoita juusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja van.tangosta raaputetun siemenet kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan voimakkaasti vatkaten.
- Soseuta mustikkatäytteen ainekset. Notkista seos tarvittaessa vesitilkalla.
- Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan. Nostele lusikalla mustikkatäytettä juustotäytteen päälle ja levitä veitsenkärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.
- Kaada loput juustotäytteet ja lusikoi myös loput mustikkatäytteet. Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi.
- Paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti ja 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Voit tehdä lisäksi kakulle kastikkeen halutessasi. Mie tein kastikkeen mustikoista, van.sokerista ja mustikkasiirapista. Nam :)
Kommentit