Tätä kakkua kokeilin ensi kertaa samalla kun tein vanilijapullat. Hyvää tuli ja anoppi kiitteli lahjasta.

532422.jpg551507.jpg

Pullataikinan ohje on vanilijasilmäpullien kohdalla. Jos teet vain yhden kakun puolita annos, jos teet kaksi kakkua ohje on sopiva.

Täyte:

75 g voita

1 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

2 tl kaardemummaa

2 tl pikakahvijauhetta (tai enemmän jos haluat vahvan maun enintään 1 rkl)

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

voiteluun 1 muna

Kuorrute:

2 dl tomusokeria

1-2 tl pikakahvijauhetta

1,5 rkl vettä

  • Kauli taikina n.30x50 cm kokoiseksi levyksi, levitä siihen voi, sokeri ja mausteet.
  • Kääri levy rullaksi ja leikkaa se kymmeneen palaan. Leikkaa keskuspala muita paloja suuremmaksi jotta keskus ei painuisi muuta kakkua alemmas kakun jäähdyttyä.
  • Voitele vuoka (n.24-25 cm halk), lado vuokaan palaset, suurin keskelle ja muut ympärille. Anna kohota n.30 min, voitele munalla ja paista 200 asteessa alimmalla tasolla n.20-25 min. Voit myös ripotella pinnalle raesokeria jos tykkäät!
  • Tee tomusokerikuorrute ja kuorruta kakku jäähtyneenä.
  • Anna lahjaksi ihanalle ihmiselle sellofaaniin käärittynä tai popsi pulla omiin suihin :)

      535119.jpg