On tää Suomen suloinen suvi!! Aamulla kämppä oli niin kylmä niin kylmä, että suihkun jälkeen piti laittaa villasukat jalkaan ja hupparia niskaan kun tuntui että jäätyy tänne. Lämmitys piti laittaa päälle ja muutenkin viltin alla kyhjöttää. Olipahan hyvä syy 'laiskotella'. Tässä hiljattain mietin yhen immeisen sanomaa lausahdusta, että ' on mukavaa välillä olla vaan, ihan tekemättä yhtään mitään'. Monesti oon kuullut kavereilta, että -sinä se et sitten osaa olla tekemättä mitään. Ja oikeesti aloin miettiä, että onko se pidemmän päälle kauheen hyvä juttu. Ennen sitä piti suorastaan kohteliaisuutena, nyt tuntuu, että kyllä pitäis moinen jo tässä korkeassa;) iässä osata. Vaan kyllä se niin menee, että jo äidinmaidossa oon imenyt sen ajatusmaailman, että koko ajan pitäis olla monta rautaa tulessa. Varsinkin kun 'nuorena sitä jaksaa ja on vitsa väännettävä'. Hyvä on, jos kaikki paikat on koko ajan tip top, ei saa repsottaa mikään ja käsillä pitää olla tekemistä. Mummonikin aina sanoo tai ainakin sanoi, että kädet ei sais olla paikoillaan, pitäis olla vähintäänkin joku käsityö työn alla jatkuvasti. Joo ja onhan mulla työn alla, vaan sielläpä ne sitten onkin, alla. Useasti näin loman alla/kynnyksellä sitä miettii, että jos on kotona, niin ei osaa rentoutua tai olla tekemättä mitään. Jos silmien alla on jotain epäkohtia esim. siivottavaa, harva osaa olla sellasesta piittaamatta ja alkaa nokkaunille jos vietävästi väsyttää. Sitten voi ehken vähän huokaista kun joka paikka kiiltää ja on kunnossa. Siksipä sitten tuleekin lähdettyä jonnekin pois, mökille tai jonnekin ihan ulkomaille asti, niin ei ainakaan tartte kotihommia tehä ja murehtia.

Minä päätin taas jo eilen pitää kunnon vapaa-päivää. Se ei oikein onnistunut, niin siirsin sen tälle päivää. Sunnuntaina oli taas työpäivä, ja töissä semmosta haipakkaa ettei taas meinannut pissataukoa ehtiä pitää. Jalat oli pikkusen poikki illalla kun tulin kotiin, en jaksanut muuta kuin raahautua lasten kanssa yläkertaan vetämään unta palloon. Heti aamusta sitten pitikin raivata kotia parempaan kuosiin ja vapaapäivä jäi haaveeksi. Tämä päivä alkoi mukavasti vesisateella, joten se enteili hyvää. Ja se myös, että isukki-armas meni eilen heti kun tuli töistä jollekin mökille kaverin polttareihin ja tuli puolilta päivin kotiin. Siihen asti vaan luin kirjaa ja hytisin Nuban kanssa viltin alla. Onneksi ukkelilla ei ollut krapulaa niin lähettiin esikoisen kanssa alennusmyynteihin. Mulla oli tarkoituksena etsiä caprihousut ja kahetkin jos ois löytynyt suosiolla, ja ehkä jotain kengäntynkää... Kolusin vaikka kuinka monta myymälää ja putiikkia, vaan ei löytynyt sellasia housuja joihin oisin a.mahtunut b.ollut tyytyväinen c. saanut rahat riittämään. No joo, siis ei vaan löytynyt mieluisia. Ihme pillityylisiä capreja vaan oli tarjolla joissa ei sitten omassa koossa ollut mitenkään mahollista edes mahtua. Yhessä kaupassa sitten Viivi kysyi, että miksi äiti et koskaan osta mitään hameita tai mekkoja, etkö tykkää niistä? Olin ajatellut, että missä niitä pitäisin kun ei töissä voi. Mutta sitten löysin pari tosi edullista, tai no se toinen oli vähän kalliimpi mut hyvässä ale:ssa, hametta. Ja sovituskopissa äheltäessäni tuumasin, että kyllä. KYLLÄ! Hametta pukkaa! Niinpä sitten ostin punaisen ja valkoisen hameen, aivan ihanat! Ja toinen oli vaan kympin. Sitten vielä popoja kattelemaan, ja heti ekasta kaupasta löytyi, punaiset mokkasiinit. Se oli sitten siinä. Lisäksi ostin siskontytölle synttärilahjan ja kaikille kotonaolijoille jotain kivaa ja Viivi sai läppöset. On se vaan hassua miten voi tulla hyvä mieli kun saa rahaa haisemaan ;) vaikka ei kyllä paljon naurata kun kattelee tuota laskupinkkaa :O

Reilun viikon päästä lähtään käymään asuntoautolla pikkureissulla, ainakin Waasalandiassa käydään mutta sitten minne mennään.....hmmm..saa nähä mihin tie vie. Toivottavasti kelit lämpenee siihen mennessä, ois kiva kun lapset pääsis uimaan jo pikkuhiljaa. Isi oli käynyt jossain järvessä uimassa (hyi hyi, ei saa mennä uimaan huppeleissaan. Voi hukkua.) ja heittänyt talviturkin pois. Muut olemma vielä hyvin paksuissa vetimissä juu. Epäreilua! Vaan en tajua miten ovat tarenneet vaikkakin saunasta suoraan, mutta huh, on tää ollut niin kylmä päivä, jotain 11 astetta vaan koko päivänä. Ei voi paljon huonommin kyllä mennä. Huomenna sitten koitan pitää leivontapäivää, ainakin jos on näin kylmää. Pakkanen on tyhjänä aivan, miltei kaikki leivonnaiset on tullut Jussin aikana puputettua. Pullaa ja piirakkaa ainakin pitää tehä! Noniin tulipas taas vuodatettua. Joo ja tuota Lumikki-ristipistotyynyä oon kanssa tässä pistellyt, samalla koittanut lukee kirjaa :) Sikäli mukavia nää sadepäivät niin ehtii tehä sisälläkin tällasia höpöhommia :) Ja ainakin kahta asiaa yhtäaikaa.. ;)