Tämän ohjeen löysin vanhasta Kotiliedestä, oli voittanut jonkin kilpailun. Kokeilin tehdä piiraan tavallisista jauhoista, että tuleeko hyvää. Gluteenittomana voin sitten tehdä keliaakikko-vieraille tai töissä vähän eri versiona moniallergikko-pojalle. Tuli niin herkullista, että tulen tekemään jatkossakin vähän joka versiona :) Hieman erilainen ohje, jossa löytyy hienostuneita makuja!
Pohja:
150 g marg.
1.5 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
3.5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallisia jauhoja)
Päälle:
3 dl punaherukoita
1 dl vadelmia
kanelia (minä laitoin 2 dl punaherukoita ja 2 dl mustikoita, kanelin unohdin!)
Tosca:
100 g marg.
1-1.5 dl sokeria, (1 tl van.sokeria)
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta (jauhoja)
1 rkl kermaa
1.5 rkl marjamehutiivistettä
100 g mantelilastuja
-
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää yhdistetyt kuivat aineet joukkoon. Taputtele voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan, esipaista 175 asteessa noin 15 min.
-
Valmista tällä aikaa tosca. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.
-
Levitä marjat puolikypsälle pohjalle ja mausta kanelilla. Nostele toscakuorrutus marjojen päälle ja jatka piiraan paistoa vielä noin 20-30 minuuttia kunnes piiras on kypsä.
-
Vinkki- Piiraasta saa myös laktoosittoman käyttämällä laktoositonta margariinia ja laktoositonta kermaa tai soijakermaa.
Kommentit