1966510.jpg

Tämän ohjeen löysin vanhasta Kotiliedestä, oli voittanut jonkin kilpailun. Kokeilin tehdä piiraan tavallisista jauhoista, että tuleeko hyvää. Gluteenittomana voin sitten tehdä keliaakikko-vieraille tai töissä vähän eri versiona moniallergikko-pojalle. Tuli niin herkullista, että tulen tekemään jatkossakin vähän joka versiona :) Hieman erilainen ohje, jossa löytyy hienostuneita makuja!

Pohja:

150 g marg.

1.5 dl sokeria

2 munaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl kaardemummaa

3.5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallisia jauhoja)

Päälle:

3 dl punaherukoita

1 dl vadelmia

kanelia (minä laitoin 2 dl punaherukoita ja 2 dl mustikoita, kanelin unohdin!)

Tosca:

100 g marg.

1-1.5 dl sokeria, (1 tl van.sokeria)

2 rkl gluteenitonta jauhoseosta (jauhoja)

1 rkl kermaa

1.5 rkl marjamehutiivistettä

100 g mantelilastuja

  • Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää yhdistetyt kuivat aineet joukkoon. Taputtele voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan, esipaista 175 asteessa noin 15 min.
  • Valmista tällä aikaa tosca. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.
  • Levitä marjat puolikypsälle pohjalle ja mausta kanelilla. Nostele toscakuorrutus marjojen päälle ja jatka piiraan paistoa vielä noin 20-30 minuuttia kunnes piiras on kypsä.
  • Vinkki- Piiraasta saa myös laktoosittoman käyttämällä laktoositonta margariinia ja laktoositonta kermaa tai soijakermaa.

 

1966505.jpg