Viikonloppuna tein ison satsin lakkakiisseliä. Itse tykkään syödä tätä ihan vaan maidon kanssa, mutta jos haluan muidenkin syövän, pitää tehä kaveriksi kermavaahtoa. Nyt halusin kokeilla vähän jotain muuta vaahtoa. Kiva  ja makoisa jälkkäri, ei muuta kuin tekemään kellä vielä lakkoja on.

573524.jpg

Lakkakiisseli:

n. 2.5 litraa vettä

n. 5-7 dl lakkoja maun mukaan

1 tl vanilijasokeria

sokeria maun mukaan, n. 1 dl

kylmää vettä ja 4 rkl perunajauhoja

  • Mittaa vesi kattilaan ja lisää lakat. Keitä kunnes alkaa nousta höyryä, lisää sitten sokerit. Keitä vielä hetki, mutta älä kiehuta.
  • Lisää pottujauhot kylmään veteen ( n. 1.5 dl) ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos ohuena nauhana kiisseliin, kunnes se sakenee haluamaasi paksuuteen. Kiehauta ja kaada tarjoiluastiaan.

573528.jpg

Valkosuklaavaahto:

Noin kaksi desiä flora vispiä

1 tl vanilijasokeria

1 rkl sokeria

puoli purkkia keiju vanilijatuorejuustoa

n. 50g valkosuklaata

muutamia kaurakeksejä (esim 10 kpl)

  • Vaahdota flora vispi ja sokerit. Lisää juusto.
  • Sulata suklaa mikrossa (esim mikrokannussa), lisää seokseen. Anna olla hetken aikaa kylmässä.
  • Murusta kaurakeksit esim. pakastepussissa kaulimella.
  • Tee annos vaikkapa korkeaan lasiin- laita ensin kiisseliä, sitten vaahtoa ja keksimurua, sitten toinen kerros samalla tavalla. Ei pahaa!