Heippa vaan pitkästä aikaa! Tässä on ollut hiljaiseloa johtuen tietennii kesälomasta Ü Lomaa on vielä reilu viikko jäljellä, mutta ajattelin muutaman postauksen laittaa ettei kovin tungosta pukkaa kunhan arkeen palaudutaan. Tällainen torttu tuli tehtyä Juhannusta juhlistamaan. Harmi kun kuvat on aikas hämäriä tai muuten vaan epätarkkoja, kamera taitaa pian vedellä viimesiään, jospa vaikka joulupukki tois uuden ;) Siihen asti koetamme pärjätä tällä. Ohje on sovellus Pirkasta löydetystä ohjeesta, halusin raparperikerroksen lisäksi mansikkakerroksenkin!

Pohja: 

3 dl Pirkka omenakaneli muromysliä

50 g voita

Täyte 1:

n. 6 dl raparperipaloja

0.5 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl kanelia

1 tl van.sokeria

5 liivatelehteä

1 prk vaahtoutuvaa van.kastiketta

1 prk vanilijarahkaa (tai tavallista)

pikkuliraus omena/raparperimehua

Täyte 2.

1 prk flora vispiä

1 prk ranskankermaa

1 rkl van.sokeria

tomusokeria maun mukaan

mansikkahilloa 4 rkl

tuoreita mansikoita 250 g

4 liivatelehteä

pikku liraus mansikkamehua

Reunoille puoli litraa manssuja

  • Sulata voi, murskaa keksit ja yhdistä ainekset. Taputtele seos irtopohjavuokaan.
  • Puolita 'reunamansikat' ja asettele ne irtopohjavuoan reunoja vasten. Laita jääkaappiin odottamaan täytteitä.
  • Keitä raparperit pehmeiksi vedessä.Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Vaahdota vanilijakastike ja lisää siihen rahka ja sokerit sekä kaneli, lopuksi raparperimössö. Kaada liivatteet sekaan ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä parisen tuntia.
  • Tee täyte 2. Paloittele mansikat. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla ja vanilijasokerilla. Lisää ranskankerma, hillo ja mansikat. Liuota pehmeät liivatteet mansikkamehuun, anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen. Kaada täyte ensimmäisen täytekerroksen päälle, ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai väh. 4 tuntia.
  • Koristele mieleiselläsi tavalla. Mie ostin Tiimarista suklaamuotin, jolla tein tuollaisia valkosuklaakoristeita. Lisäksi päällä mansikoita ja vadelmia, vaaleanpunaista strösseliä ja suklaapalleroisia.