Pohjat: 100 gr rasvaa
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl jauhoja
- Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin sekoittaen. Sihtaa jauhot sekaan, vatkaa tasaiseksi. Taputtele taikina ohueksi voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Mie käytin silikonisydänmuffinivuokaa, jonka kuitenkin rasvasin kaiken varalta.
- Paista pohjia 175 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes saavat väriä. Kumoa ja jäähdytä pohjat hyvin ennen täyttöä.
Täyte:
1 dl kermaa
1 rkl maissitärkkelystä/perunajauhoja
1 keltuainen
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl rasvaa
- Mittaa kattilaan kerma, maissitärkkelys,van.sok ja keltuainen. Kuumenna ja sekoita kunnes seos kiehahtaa. Jäähdytä seos.
- Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, yhdistä kiisseliin hyvin sekoittaen.
- Täytä pohjat kiisselillä ja tasoita pinta. Tee tomusokerista ja sitruunanmehusta sokerikuorrute, ja peitä sillä pinta. Koristele haluamallasi tavalla, esim. nonparelleilla tai strösseleillä.
- Säilytin bebejä jääkaapissa, maistuivat taivaallisen ihanille kylminä ja kahvin kera, ovat tosi makeita kyllä, että puolikaskin riittä taltuttamaan makean nälän. Säilyvät hyvin kylmässä, mikäli et lipaise kaikkia poskeen kertarytinällä :) Ovat suhteellisen monivaiheiset tehdä, mutta kyllä kannattaa kokeilla, niin ovat nameja!
Kommentit