Tämän piiraan ohje oli uudessa Maku-lehdessä. Tein kyllä ihan oman version, mutta laitan alkuperäisohjeen tähän ja sulkuihin omat muunnokset. Oli hyvää ja kivan erilaista piirakkaa. Ohjeesta tulee siis pellillinen piirakkaa.
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 munaa
3 dl vettä
Täyte:
1 pkt pekonia (laitoin sen isomman paketin amerikan pekonia ja lisäksi 1/3 pkt ohuen ohutta possupaistia)
1 kesäkurpitsa (n. 400g)
1 purjo (laitoin 1 sipulin)
pala selleriä 150 g(Laitoin porkkanaa)
1 rs (500g) terttukirsikkatomaatteja (laitoin 1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja)
(laitoin näiden lisäksi vielä 1 pss kasvisuikalejuureksia)
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
(mausteita maun mukaan)
mustapippurirouhetta
3 dl maitoa/(kevytkermaa)
3 munaa
150 g juustoraastetta
(suolaa 1/4 tl, en laittanut enempää)
-
Tee ensin täyte. Leikkaa pekoni saksilla silpuksi, leikkaa kurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Silppua purjo/sipuli. Raasta selleri/porkkana. Puolita tomaatit.
-
Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Lisää vihannekset (paitsi tomaatti) ja kuullota hetki. Mausta.
-
Sekoita keskenään maito/kerma, munat ja puolet juustoraasteesta. Mausta tarpeen tullen suolaripauksella.
-
Sekoita pohjaa varten kulhossa kuivat aineet. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Taikina jää hyvin löysäksi.
-
Kaada taikina leivipaperin päälle reunalliselle uunipellille ja esipaista pohjaa 225 asteessa noin 5 minuuttia.
-
Levitä täyte pohjalle ja lisää tomaatit. Kaada päälle muna-maito-juustoseos. Peitä pinta lopulla raasteella. Paista piirakkaa vielä uunin alatasolla noin puoli tuntia.
Kommentit