1357899.jpg

Minähän oon tunnetusti Marimekkoon tykästynyt (noh, ainakin joihinkin juttuihin) ja en voinut vastustaa kokeilla tehä Unikkokuosikakkua, kun sellaisen kerran Juhlattaren sivuilla näin! Eihän tää nyt oo ollenkaan samanlainen, mutta ensi yritys ei voi ihan täydellinen ollakaan. Ja taas oli kiire, kuorrutin kakkua vielä siinä vaiheessa kun olisi pitänyt olla jo valmiina iltaa varten, joten ei tästä tullut sellainen kuin piti. Reunoille en ehtinyt tehdä mitään, se jäi harmittamaan. Mutta mikä tärkeintä, maku oli niin hyvä, että ehkä paras kakku maun puolesta mitä oon koskaan tehnyt! Siihen oon tyytyväinen. Kun en oo ihan kaikkein kärsivällisin tapaus, niin hermothan mulla oli vähällä mennä noiden kukkasten kanssa. Luulin olevan maailman helpointa noita tehdä, kun piirtämälläkin onnistuu vaikka silmät kiinni. Noh, siinäpä taas sai matikainen nenilleen, kun ei oikein tiennyt millä oisi 'leikannut' kukkasia. Onneksi talosta löytyi yksi kapea ja pitkäkärkinen, tosi teränä puukontapainen, jolla kukat sitten muodostui... Ei siitä sen enempää :D

1357892.jpg

Pohjan tein tosiaan tuohon vesililja-reunamuottiin. Olihan hassu tunne kaataa taikina pellille leivinpaperin päälle pelkkien reunojen varaan! Mutta kakku kyllä onnistui tosi hyvin, ei tarttunut ollenkaan ja oli hirmu helppo saada pois reunoista, sen verran sisäänpäin kitistyi jäähtyessä. Reunat tietty voitelin ja mannaryynitin hyvin, leivinpaperiakin varulta rasvasin. Pikkasen taikinaa tuli reunojen alta 'yli', mutta ne vaan sitten veitsellä leikkasin pois. Taikinaa ei kyllä paljoa hukkaan mennyt. Ainoa huono puoli tässä oli se, mitä en hoksannut ees huomioida, niin kun reunat on tuollaiset, kermaa menee ihan hulluna. Etenkin menis jos pursottelis vielä, mulla jäi tekemättä aikapulan takia. Mut kermaa saapi varata kyllä melkein tuplaten. Tässä kakku on täytettynä menossa jähmettymään.

6 munan kakkupohja:

6 munaa

1.5 dl sokeria

1.5 dl vehnäjauhoja

1 dl pottujauhoja

1.5 tl leivinjauhetta

  • Paista 175 asteessa n. 40 min.

Mustikka-valkosuklaatäyte:

1 prk flora vispiä, maustettu vanilijasokerilla ja sokerilla

1 levy Pandan valkosuklaata sulatettuna

mustikoita n. 2-3 dl

1 tl vanilijasokeria

3 liivatelehteä liotettuna + 0.5 dl vettä, 2 rkl mustaherukkalikööriä

 

Vanilija-mansikkatäyte:

1 prk Vanilijarahkaa

1 prk vanilijavanukasta (Power-cow)

1 prk ranskankermaa

1 rkl vanilijasokeria

pakastemansikoita pieniksi paloiksi pilkottuna n. 1.5-2 dl

2 liivatelehteä liotettuna n. muutama rkl mansikkamehutiivistettä

Lisäksi välissä tosi ohut kerros mansikkahilloa.

Kostutus vanilijamaitoa, kerma päällä vispikermaa maustettuna vanilijakreemijauheella, osa värjätty pinkillä elintarvikevärillä, vaaleenpunaisia kakunkoristerakeita, sokerihelmiä ja unikot marsipaania.

1357897.jpg