Juu ihanan lämmin päivä! Ollaan ulkoiltu koko perheellä tämä päivä, koiruuden kanssa käyty pitkällä lenkillä ja tietty minä oon ollut nokkaa myöden mullassa. Oon oottanu hullun lailla että kelit vähän kuivuu ja pääsee tonkiin kukkapenkkejä. Mikäs sen mukavampaa kun purhaa paineita rikkaruohoihin, joita ikävä kyllä meidän kukkapenkit on ollut pullollaan. Juola kasvaa ja kukoistaa ja siitä tuntuu olevan kaikista hankalin päästä eroon. Onks kellään hyviä konsteja muutakun repiä juuria sormet verillä??

Paljon ois pihamaalla tekemistä ja puuhaa kesken. Oon suunnitellut taas yhen uuden kukkapenkin, tai siis sen kohdan mihin se tullee. Vielä ei oo hajuakaan siitä mitä siihen laitan, mutta jotain tosi paahteiselle paikalle sopivaa perennaa kuitenkin. Onneksi (ja epäonneksi kukkaron kannalta) tuo puutarha on niin lähellä, että muutamassa minuutissa pääsee ihmettelemään ja suunnittelemaan istutuksia omalle pihalle, siellä on kukissa valinnanvaraa kovasti. Ja mikä parasta, ne varmasti soveltuvat näille korkeusasteille. Myös ruusut kiehtoo tällä hetkellä, jos vaan löytyisi oranssia lajiketta mikä tänne sopisi niin namnam, sitä pitäis saada ja monta puskaa! Viime vuonna tilasin siskon kanssa Viherpeukaloilta läjän perennoja ja ruusupehkoja, mutta rutikuivan kesän takia ovat pensaat niin kärsineet, että tokko tuolta mitään nousee. Oksat on ihan lahoja ja kuivia, ei mitään eloa. Toivon hirveesti että juuret ois kunnossa ja että sieltä ottaisi uutta kasvustoa. Saa nähä miten käy. Mulla oli vielä se iso maha viime kesänä, ja sinä aikana kun olin sairaalassa oli isännältä päässyt unohtuun kaikkien pihakukkien ja pensaiden kastelu. Häntä ei nuo mun vehkat jaksa paljoa kiinnostaa, monen päältä on (saatpervit) ruohonleikkurillakin kaahannut.. Toki oon itekki rysäyttäny esim omenapuun päälle, mutta se oli vahinko- tai oikeammin onnettomuus. Mitäs laittoi väkisellä ajamaan laitteella jota en hallinnu. Kun ois pitänyt painaa jarrua niin kaasutin, kun ne polkimet meni sekasin eka ajokerralla. Siinä sitte paniikissa koitin pensaita väistää kunnes tuli se puu eteen, ja eikun suoraan päin vaan. Huhhuh, kyllä meinasi muutama kirosana siinä lentää! Sen koommin en oo muuten päältäajettavaan koskenut.

Tänä päivänä isukki on huhkinut tuon etukuistin kimpussa. Tilanne näytti tältä ennen kuin sitä aloitti saumaamaan.

600775.jpg

Ja tältä:

600777.jpg

Sormen tälläsin ihan tahallaan tuohon eteen, kun tuossa ovessa on nimikyltti. Alkaisi varmaan muuten tuleen ihailijapostia ihan tolkuttomasti ;D

Elikkäs viime kesänä isi päätti laajentaa tai muuttaa vähän tuota terassia. Tän verannan tai eteisen tilalla oli pelkää etuterassi, hyvin mitätön kooltaan. Eikä siinä koskaan oltu. Päätti sit tehä siitä lämpimän eteisen, joka kylläkin on kylmä. Mutta sitten tuohon eteen tehtiin betoniterassinpohja, ja nyt sitten sitä on nuilla liuskekivillä somistettu. Niitä jäi paljon johonkin muuhun käyttöön, kun niillä oli tehty pihapolku. Se oli kuitenki aika surkia ja tehtiin siihen pihalaatoilla kuja. Ja noilla sit katetaan nuita muita juttuja mitä keksitään. Jospa siitä hyvä tulisi, omasta mielestäni ainakin näyttää ihan kivalta. Ainakin kauempaa katottuna ;)