Suolukaksi leipasin meidän perheen klassikkopiirakan, en tiiä mistä ohje on mutta tätä tulee tehtyä melko usein, ohje on helppo ja voi soveltaa mitenpäin tykkää. Aiemmin tein tätä jauhelihasta, kinkusta tulee ehkä vielä mehevämpää.

700022.jpg

Pohja:

100 gr pehmeää rasvaa

2.5 dl vehnäjauhoja

puoli tl suolaa

puoli dl kylmää vettä

1 dl juustoraastetta

  • Laita pehmyt rasva kulhoon ja nypi jauhot ja suola+juustoraaste rasvan kanssa sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa täytteen teon ajan.

Täyte:

1 pss suikalejuureksia

1 pss kinkkusuikaleita (n.250gr)

mausteita (suolaa, paprikaa, chiliä, grillimaustetta, mustapippuria.............mitä vaan)

  • Kuumenna hieman öljyä pannussa ja lisää juurekset pannulla. Kun ovat sulaneet lisää kinkkusuikaleet ja mausteet, kuullota hetken aikaa.

1 iso tomaatti

puoli pss pieniä mozzarellapalleroisia

  • Leikkaa tomatti siivuiksi ja mozzarellapallot puolikkaiksi.

Seos päälle:

1 muna

2 dl jotain ruokakermaa (nyt oli kevyt ja paksu, floran)

  • Vatkaa ainekset kevyesti sekaisin.

pinnalle juustoraastetta (nyt oli mozzarellaa)

  • Öljyä pyöreä piirakkavuoka, taputtele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille.
  • Laita ensin kasvis-kinkkuseos, sitten tomaatit ja mozzarellapalat. Sitten muna-kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
  • Paista uunissa 200 asteessa reilu puoli tuntia, tai kunnes pohjataikina ja juusto saanut väriä.
  • Napsuttele naamaan! Tää on kyllä mielettömän hyvää!