1406116.jpg

Himputti kun on tummia kuvat joita oon illalla näpsinyt. Tästä kohteesta oli tuskallista koittaa saada kuvaa mistä saa jotain tolkkua, meinasi nääs aina valottua tai sitten tällain kivan pimee otos. Koska tuli tehtyä lupaus kakusta pupuvuokaan lapsille piti jotain keksiä- kakkua en kehannut vääntää kun on niin pieni vuoka ja toisaalta liikaa syömistä muiden ruokien lisäksi. Tehtiin sitten pupujäädykettä! Pupu popsittiin pitkänä perjantaina jälkiruoaksi mansikoiden kera. Oli ihan mielettömän hyvää! Pupun korvissa on ananaskirsikoita ja kyljessä mansikoita, päällä glitteriä kimallukseksi.

Jäädykkeeseenhän tuli:

4 dl vispikermaa

1 dl sokeria (tein nyt tomusokerista)

3-4 tl vanilijasokeria

1 prk mascarpone-juustoa

1.5 dl maitoa

1 sitruunan raastettu kuori ja 3 tl mehua

  • Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Notkista juusto ja lisää joukkoon. Mausta sitruunalla. Lisää lopuksi maito hyvin sekoittaen.
  • Anna jähmettyä pakkasessa vähintään 6 h, mieluiten yön yli.

 

1406120.jpg

Mansikat marinoin jääkaapissa sokerilla, vaalealla siirapilla, vaniljalla ja tilkalla sitruslikööriä. Osan mansikoista tein lapsiystävällisiksi ja jätin liköörin poies. Njam.