1875595.jpg

Joillekin varmaan tutumpi omena-ansana. Mustikoita ei paljoa saatu vaan sen verran, että piirakkaa piti päästä tekeen. Tätä halusin testata mustikoilla ja erittäin hyvin toimikin!

Muruseos:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 dl sulaa marg tai juoksevaa rasvaa

  • Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää rasva, sekoita murumaiseksi. Ota puolet seoksesta erilleen (tai reilu puolet) ja lisää siihen:

1 muna

1 prk (150g) vanilijajugurttia

  • Tästä tulee pohjataikina. Ota n. 30 halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, voitele se ja korppujauhota, kaada sitten pohjataikina siihen.

1/2 litraa mustikoita, ripottele ne pohjan päälle.

Täyte:

2 prk rahkaa (voi toisen purkin korvata kermaviilillä, tuorejuustolla tms)

2 tl vanilijasokeria

1 dl sokeria

3 munaa

  • Vatkaa vain ainekset yhteen ja kaada mustikoiden päälle.
  • Lisää lopuksi muruseos.
  • Paista uunissa 200 asteessa alatasolla n. 40 minuuttia tai kunnes pinta kauniin ruskea. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista. Kestää hyvin myös pakastamisen, on tosi ihanaa kylmänä, lämpimänä meinaa täyte tursuta jos ei oo ehtinyt hyytyä. Mut herkkuaherkkua!

 

1875599.jpg