1288299.jpg

Daim-suklaan fanittajana olihan se pakko kokeilla tätä Nasuttajalta bongattua oivaa reseptiä, joka saapi suun messingille makeudellaan! Mitään ihan kevyttä herkkua tää ei kyllä ole, joten tällainen suloisen piskuinen sydänleivos on täydellisen sopiva annospala. Kuitenkin jos haluat esim. tulevan ystävänpäivän kunniaksi tehdä tällaisia syrämiä, niin paina muotilla jähtyneestä pohjasta sydänpaloja ja kuorruta ne sitten jokainen yksitellen. Minä höhlä honasin vasta kun olin kuorruttanut ja painoin kuorrutteen päältä, niin eipä oikein kauniisti painunut. Jos on sellainen muotti missä on vaan reunat niin ehkä sitten voi jotenkin onnistua. Kirjotan ohjeen vielä tähänkin niin löytyypä omistakin arkistoista, kyllä tätä tulee tehtyä uudemman kerrankin, makealle persoa porukkaa kun ollaan. :) Kiitos Nasuttaja ohjeesta!

Pohja: (uunipellillinen)

150 g sulatettua margariinia

4 munaa

4 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vanilijasokeria

2 dl maitoa

Kuorrutus:

150 g margariinia

2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

2 keltuaista

2.5 isoa daimia (cappuccinoa jos löytyy, täältä ei löytynyt joten laitoin lisäksi 2 tl pikakahvijauhetta)

  • Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää niitä vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi rasva.
  • Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 25 min.

Tee kuorrutus näin:

  • Rouhi daimit. Sulata kattilassa rasva. Lisää sokerit ja keltuaiset. Anna kiehahtaa ja keitä parisen minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua ja muuttuu tasaiseksi. Sekoita koko ajan ! Lisää sitten daimit kuumaan seokseen. Säästä halutessasi rouhetta koristeluun.
  • Levitä täyte nopeasti jäähtyneelle pohjalle. Jämähtää äkkiä joten nopeus on valttia! Koristele ja nauti! :D Alla kuva pellillisestä. Slurppssissh :)

1288296.jpg