1246903308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No niin no tämähän näyttää ihan tavalliselta pullalta :) Mutta Anna-Leena Härköstä lainatakseni 'Taikinaterapiaa' keittokirjassa on tämän pullataikinan ohje, ja pakko myöntää, että en ole tainnut parempaa pullaa haukata. Pikkusen tuunasin ohjetta omaan suuhun sopivammaksi, suluissa pikkulisäykseni, toimii varmasti alkuperäisversiona ihan yhtä lailla, mutta jokaisella meillä on omat pullaneuroosimme ;)

Puoli litraa maitoa (punasta)

40 g (pala) hiivaa

 2 munaa

3 (2) dl sokeria

2-3 rkl aitoa vaniljasokeria

1 dl mantelijauhetta

(2 tl suolaa)

(2 rkl kaardemummaa)

n.16-18 dl vehnäjauhoja (laitoin aika paljo vähempi)

250 (200)g sulaa voita

kananmunaa voiteluun

päälle voita, sokeria ja van.sokeria

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (en viiti kirjottaa sanasta sanaan niinko A-L:)
  • Vatkaa munat ja sokerit vaahoksi, kaada hiivamaitoon ja lisää sitten kuivat aineet. Mutta älä kaikkia jauhoja kerralla! Kippaa sula voi sekaan ja lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu irtoavan reunoista ja on sopivan napakkaa. Anna kohota lämpimässä paikassa tuntero.
  • Pyöritä pulliksi. Kohota, tee kolo täytteelle ja munata (paitsi kolo;). Täytteeseen n. 0.5-1 dl pehmeää voita, 3 rkl sokeria ja maun mukaan van.sokeria. Laita täytettä koloon ja anna kohota vielä puolisen tuntia ennen paistoa.
  • Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia kullanruskeiksi.
  • Nauti kylmän maidon tai tuoreen kahvin kera.