Tämän piiraan ohje on Maku-lehdestä. Ohje on simppeli mutta kivasti erilainen perinteiseen verrattuna. Mantelimassa antaa pikantin säväyksen piiraaseen, ja tää oli kyllä superhyvää!
Pohja:
150 g voi/marg.
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl v.sokeria)
Pinnalle mustikoita
Päälle:
75 g mantelimassaa
75 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl v.sokeria
-
Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita taikinaksi. Taputtele voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ripottele päälle mustikat. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tee paistoaikana täyte.
-
Paloittele mantelimassa ja voi pieniksi kuutioiksi.Lisää sokeri ja jauhot ja nypi murumaiseksi.
-
Ota piiras pois uunista ja ripottele päälle taikinaseos. Seos on aika tarttuvaa mutta ole kärsivällinen! Paista piirasta vielän. 15-20 minuuttia.
-
Tarjoile vanilijakastikkeen tai jäätelön kera. Njam!
Kommentit