575727.jpg

Sain tätä tai tämän tyylistä kakkua tässä joku aika sitten, ja ihastuin niin että etsin netistä kakun ohjeen. Tämä on kuitenkin tehty eri tavalla, resepti on vapaasti muunneltavissa ja aina varmasti tulee ihanaa! Itse en välitä kamalan paksuista juustokakuista, tästä saa tietysti muhevamman ja paksumman kun käyttää pientä vuokaa, mutta tämä tupperin vuoka on minusta sopiva tähän. Vaikka onkin aika iso.

Enkelten kakku:

Pohja:

300 g kaurakeksejä muruiksi

100 g voi/marg.

  • Murusta keksit hienoksi, sulata rasva ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen.
  • Levitä seos irtopohjavuokaan, taputtele tasaiseksi.

Täyte:

1 prk flora vispiä (tai creme vispiä)

1 rkl vanilijasokeria

1 rkl sokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1.5 dl kinuskikastiketta

5 liivatelehteä

2 rkl sitruuna/appelsiinimehua

3 dl marjoja

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  • Vaahdota flora vispi ja sokerit.
  • Lisää tuorejuusto ja kinuskikastike hyvin sekoittaen.
  • Kuumenna mehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne mehuun niin että sulavat siihen. Lisää liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  • Kaada täyte vuokaan, lisää sitten mieleisiäsi marjoja, painele ne täytteen sisään niin ettei pintaan näy marjoja.
  • Anna hyytyä kylmässä 5-6 tuntia tai yön yli.
  • Koristele miten haluat.

575751.jpg

Minä käytin tässä kakussa desin vattuja, mustikoita ja mansikoita. Koristelin kaakaotomusokerilla ja punaherukoilla. Hyvää tuli!