906700.jpg

Tein eilen tällaista nopeaa ja herkullista jälkiruokaa tälle päivälle valmiiksi. Me aika harvoin harrastellaan jälkkäreitä, mut joskus on kiva tehä erityis- tai pyhäpäivän iloksi jotain hyvää. Nyt sit kokeilin tehä tätä. Makeaa on, että hyvin pieni annos riittää taltuttamaan jälkkärihimot. Resepti ehkä on Koti ja keittiö-lehdestä, ihan varma en oo!

150 g valkosuklaata (riittää 130 g, yksi Pandan levy)

2 valkuaista

2 rkl (riittää 1) sokeria

2 dl kuohukermaa (flora vispi käy)

1 rkl appelsiini/mantelilikööriä (ei pakko laittaa, minä laitoin mantelista)

5-6 suklaacoocies keksiä (jos ovat isoja niin vähempikin riittää, pari kpl)

  • Sulata suklaa.
  • Vaahdota valkuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi.
  • Vaahdota kerma.
  • Murusta keksit.
  • Yhdistä suklaa ja kermavaahto. Lisää sitten valkuaisvaahto ja mausta liköörillä. Laita keksinmuruja vaahtoon mieleinen määrä. Jätä muruja koristeluunkin.
  • Hyydytä kylmässä kunnes seos on jähmettynyt, ainakin pari tuntia.