Tein eilen tällaista nopeaa ja herkullista jälkiruokaa tälle päivälle valmiiksi. Me aika harvoin harrastellaan jälkkäreitä, mut joskus on kiva tehä erityis- tai pyhäpäivän iloksi jotain hyvää. Nyt sit kokeilin tehä tätä. Makeaa on, että hyvin pieni annos riittää taltuttamaan jälkkärihimot. Resepti ehkä on Koti ja keittiö-lehdestä, ihan varma en oo!
150 g valkosuklaata (riittää 130 g, yksi Pandan levy)
2 valkuaista
2 rkl (riittää 1) sokeria
2 dl kuohukermaa (flora vispi käy)
1 rkl appelsiini/mantelilikööriä (ei pakko laittaa, minä laitoin mantelista)
5-6 suklaacoocies keksiä (jos ovat isoja niin vähempikin riittää, pari kpl)
- Sulata suklaa.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma.
- Murusta keksit.
- Yhdistä suklaa ja kermavaahto. Lisää sitten valkuaisvaahto ja mausta liköörillä. Laita keksinmuruja vaahtoon mieleinen määrä. Jätä muruja koristeluunkin.
- Hyydytä kylmässä kunnes seos on jähmettynyt, ainakin pari tuntia.
Kommentit