Tämä suussasulava resepti on yksi perheemme lempparijälkiruoka, ja tulee tätä tehtyä monesti kaikenlaisiin kissanristiäisiinkin. Ohje on sinällään aika simppeli ja helppo muunnella mieluisilla karkeilla eri makuiseksi, mutta dajm on meidän suosikki. Ainoa huono puoli tässä on se, että tiskattavaa tulee kun pitää käyttää useaa vatia. Mut on tämä sen arvoista!

562624.jpg

Pohjaan ja pinnalle:

10 kpl digestive-keksiä muruiksi

Väliin:

3 palaa dajmia (puolitoista iso patukkaa tai kolme pientä) muruiksi

Vaahto 1.

3 valkuaista

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahto 2.

3 keltuaista

1.5 dl sokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa/vanilija tuorejuustoa

  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää juusto.

Vaahto 3.

3 dl kermaa (flora vispi-purkki myös riittää)

1.5 tl vanilijasokeria

  • Vaahdota kerma ja sokeri.

 

  • Kun olet tehnyt kaikki vaahdot yhdistä ne keskenään, keltuaisvaahtoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto hyvin sekoittaen.
  • Ota vuoka (pakastamisen kestävä), ripota pohjalle puolet keksimurusta, lisää täytettä noin puoleen väliin. Ripota dajm-murut täytteeseen, laita loput vaahdot päälle ja nostele lusikalla dajmeja että leviävät vähän. Laita pinnalle loput keksimurut.
  • Pakasta vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Nauti!

562655.jpg