900253.jpg

Tää piiras ei oo mikään ihmeellinen ulkonäöltään- mutta OIKEESTI. Tätä lähemmäs et taivasta pääse.

Ranskalaisten Tatinin sisarusten resepti on vanha klassikko, ja toimii kyllä loistavasti edelleen. Vanilijajäden kanssa ihan parasta mitä ompuista voi tehdä! Ja resepti on hyvin simppeli ja nopea. Ei vaivaa, runsaasti ihanaa makua! Ainakin ketkä tykkää makeasta ;D Reseptiä tulee pikkusen hetken päästä...

900256.jpg

Pohja:

125 g voi/marg

4 dl vehnäjauhoja

1 muna

1-2 rkl sokeria

ripasu suolaa

0.5 dl kylmää vettä

Täyte:

6 omenaa (keskikokoista, ei kauheen jauhosia sais olla, mulla jotain royal gala)

125 g voi/marg

1.5 dl fariinisokeria

1 tl vanilijasokeria

( puolen sitruunan mehu)

  • Tee ensin pohja. Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot. Lisää sitten muna, mausteet ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi (voitaikinamainen seos, minä tein tän kokonaan käsin).
  • Kauli taikinasta noin 3 millin paksuinen pyöreä levy, laita jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.
  • Sulata voi kasarissa/pannulla. Lisää sokerit ja anna karamellisoitua miedolla lämmöllä. Lisää myös sitruunamehu halutessasi.
  • Kuori ja lohko omenat. Omput saa jäädä reilun kokoisiksi paloiksi.
  • Laita omenat kypsymään pannuun voi-sokeriseokseen, anna muhia noin 10 min.
  • Jos pannu ei kestä uunia kaada seos reunalliseen piirakkavuokaan.
  • Ota taikina kylmästä ja leikkaa siitä vuoan kokoinen ja muotoinen pala kanneksi omenoiden päälle.
  • Pistele haarukalla ilmareikiä ja voitele munalla.
  • Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 40 min.
  • Anna kakun jäähtyä rauhassa. Kumoa. Herkuttele vanilijajätskin tai kastikkeen kanssa, oolalaa ;D