982684.jpg

Tämmöistä pöperöä syötiin tänä päivänä, eli vanahaa poikaa. Tein tätä perheemme herkkua pitkästä aikaa. Kuuluu ikäänkuin talviruokiin. Sen verran on raskasta syötävää :)) Tällä kertaa käytin vasan jauhelihaa tässä. Se on aika kuivaa, siis vähärasvaista, joten kompensoi hyvin tuota pottuvoita. Eli suomennettunahan tää on jauhelihaperunasoselaatikkoo, vaan onpas siinä nimimonsteri kerrakseen! Tähänkin ruokaan sopii ihanasti puolukkasurvos tai -hillo. Myös punajuuri ois aivan ehoton tän kanssa! ´

Eli keitetään potut, mielellään jauhoista lajiketta. Tehään muusi kypsistä potuista, voista ja maidosta+suolaa mausteeksi. Paistetaan jauheliha ja pari sipulia kypsiksi, maustetaan ja sekoitetaan muusiin. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen noin puoleksitoista tuntia. Nyt oli sen verran löysää muusia, et lisäsin yhen kananmunan sekaan ja väriäkin antamaan (siis raa'an). Ei oo kuitenkaan pakko laittaa jos muusi jämäkämpää. Päälle ripotin vielä korppujauhoja. On sitten hyvää!!