1873031.jpg

Tämän piiraan ohje oli uudessa Maku-lehdessä. Tein kyllä ihan oman version, mutta laitan alkuperäisohjeen tähän ja sulkuihin omat muunnokset. Oli hyvää ja kivan erilaista piirakkaa. Ohjeesta tulee siis pellillinen piirakkaa.

Pohja:

3 dl kaurahiutaleita

2 dl sämpyläjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

3/4 dl öljyä

2 munaa

3 dl vettä

Täyte:

1 pkt pekonia (laitoin sen isomman paketin amerikan pekonia ja lisäksi 1/3 pkt ohuen ohutta possupaistia)

1 kesäkurpitsa (n. 400g)

1 purjo (laitoin 1 sipulin)

pala selleriä 150 g(Laitoin porkkanaa)

1 rs (500g) terttukirsikkatomaatteja (laitoin 1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja)

(laitoin näiden lisäksi vielä 1 pss kasvisuikalejuureksia)

2 tl pizzamaustetta

1 tl suolaa

(mausteita maun mukaan)

mustapippurirouhetta

3 dl maitoa/(kevytkermaa)

3 munaa

150 g juustoraastetta

(suolaa 1/4 tl, en laittanut enempää)

  • Tee ensin täyte. Leikkaa pekoni saksilla silpuksi, leikkaa kurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Silppua purjo/sipuli. Raasta selleri/porkkana. Puolita tomaatit.
  • Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Lisää vihannekset (paitsi tomaatti) ja kuullota hetki. Mausta.
  • Sekoita keskenään maito/kerma, munat ja puolet juustoraasteesta. Mausta tarpeen tullen suolaripauksella.
  • Sekoita pohjaa varten kulhossa kuivat aineet. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Taikina jää hyvin löysäksi.
  • Kaada taikina leivipaperin päälle reunalliselle uunipellille ja esipaista pohjaa 225 asteessa noin 5 minuuttia.
  • Levitä täyte pohjalle ja lisää tomaatit. Kaada päälle muna-maito-juustoseos. Peitä pinta lopulla raasteella. Paista piirakkaa vielä uunin alatasolla noin puoli tuntia.

1873036.jpg